SANACIJA STAROG ČIOVSKOG MOSTA

 

Započeli su radovi na sanaciji starog čiovskog mosta. Investitor projekta su Hrvatske ceste, a radovi su vrijedni oko 20 milijuna kuna + PDV te će ih izvesti splitska tvrtka Spegra d.o.o. Rok za dovršetak radova je osam mjeseci od početka, što znači da bi sanacija trebala biti gotova do lipnja sljedeće godine te bi most trebao biti u funkciji prije početka glavnog dijela turističke sezone.

Hrvatske ceste i Grad Trogir za potrebe dnevne migracije stanovništva u centru grada za vrijeme izvođenja radova na mostu kao zamjenski pravac pješačkog prometa osigurale su besplatnu brodsku liniju na relaciji Gradska riva – Čiovska riva (udaljenost dviju obala je cca 100 metara), dok će se za potrebe automobilskog prometa koristiti novoizgrađeni čiovski most. Brodska linija vozit će od početka do kraja radova radnim danom od 06-08 sati kružna plovidba, od 08-20 sati svakih 20 minuta s obje obale, a subotom i nedjeljom od 08-18 sati svakih 20 minuta s obje obale. Najmanji kapacitet putnika je 50 u zatvorenom prostoru.

Treba napomenuti da će se prvo pratiti potrebe građana i ako se pokaže opravdanim, uvest će se češće linije i produžiti vrijeme plovidbe na kasnije sate.

Već od danas (24.09.) će linija voziti do 22h, a od sutra prva linija kreće u 6h i tako će biti do kraja listopada.

Također napominjemo da su alternativa i Prometovi autobusi koji iz Okruga voze od 5:30, a iz Slatina od 5:00.