top of page
Search
  • Visit Trogir

OBIŠLI SMO POVIJESNU JEZGRU, ŠTO SAD?

Updated: May 3, 2021

Posjetili ste sve povijesne točke u gradu i sad imate višak vremena. Bilo to samo par sati ili nekoliko dana, evo nekoliko ideja gdje provesti to vrijeme.


FISH PIKNIK

Dali znate da možete posjetiti tri otoka u jednom danu? Možete krenuti sa otoka Čiova, izdaleka ga pratiti dok plovite prema Drveniku gdje se možete kupati u čistom tirkiznom moru i završiti svoje kasno popodne na otoku Šolta šetnjom kroz maslinik. Paket pretežno uključuje ručak i obećava dan na suncu! Ima različitih Fish Piknik-a i raznih ponuda kao i spomenuti Three Island Tour piknik te drugi koji nude kupanje, sunčanje i zabavu ali svi obečavaju isto - nezaboravan dan u moru pod suncem.


Kako bukirati? Gdje ih pronaći?

Na Trogirakoj Rivi, odmah nakon mosta koji spaja grad s otokom Čiovom, se nalazi nekoliko štandova na kojima možete bukirati svoj izlet brodom i saznati sve potrebne informacije o njima. Isto tako možete probati online na stranici GetYourGuide. Ako želite, možete i pogledati popis turističkih agencija u Trogiru i ispanirati svoje popodne u Trogiru.


POSJETITE FILMSKE LOKACIJE

Trogir ima jedinstvenu i dobro očuvanu povjesnu arhitekturu, i kao takva je idealna za snimanje određenih scena koji zahtjevaju orginalan izgled, onaj ''tako je nekada izgledalo'' štih, i korištena je kao platforma za raznoraznih filmova i serija. Možete popis pogledati na IMDB ali svejedno čemo vam pomoći da ih pronađete. Osim nekoliko kultnih filmova poput ''Stealing heaven'' (1988), Orson Welles-ov film iz 1969. “The Merchant of Venice”, talijanski film ''La strada lunga un anno'' (1958), koji je bio nominiran za Oscar-a, ''Winnetou (1965) ima nekoliko modernijih lokacija koje možete istražiti:


DR.WHO - Scene za nekoliko epizoda je snimljeno u Trogiru: ''The Vampires of Venice'', ''Vincent and the Doctor'' i ''Cold blood''. Možete pogledati ovdje da vidite koje su točno scene u pitanju.


JONATHAN STRANGE & MR NORRELL - U TV seriji, Jonathan Strange putuje u Veneciju, i upravo je ta scena bio ''prerušeni'' Trogir. Ovdje možete pogledati fotografije sa snimanja - da možete točnije locirati lokacije snimljene u gradu.


GAME OF THRONES - Trgovačka luka Qarth, gdje su zmajevi od Khaleesi bili zatočeni u 2. sezoni je snimljeno u utvrdi Kaštilac u Kaštel Gomilici, ali prekrasni vrtovi kod crkve Sv. Dominika na Rivi je korišten za nekoliko scena. Možete pogledati sve lokacije u Hrvatskoj ovdje.ZARONITE

Ima prekrasnih lokacija oko Trogira za ronjenje i istraživanje podmorja, ali ako želite vidjeti nešto posebno, onda je to Podmorski Križni Put - jedinstvena podmorska lokacija koja je ujedno samoprozvani pomorski muzej, ali zasigurno jedinstveni zaron. Lokacija je dovoljno plitka i za neiskusne ronioce. Također, u blizini se nalazi ''No Stress Zone'' koja je novoizgrađena plaža sa svojim aquapark-om. Sve informacije o mogućnosti posjeta podvodnom Križnpom putu možete potražiti na Blue Nautica.


Imate neku svoju ideju o tome gdje provesti vrijeme u Trogiru? Podijelite svoje ideje sa nama na info@visittrogir.hr da ih možemo nadodati na popisu.


Nadamo se da uživate u svom putovanju!

84 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page