top of page
Search
  • Visit Trogir

LJETO U TROGIRU NIKAD NIJE ZVUČALO PRIMAMLJIVIJE!

Updated: Jul 2, 2021

Oni koji su već posjetili Trogir, nepovratno su se zaljubili u njega, a oni koji nisu, ne znaju što propuštaju. Ova godina je izvrsna za ispravljanje te pogreške i posjete ovom šarmantnom srednjodalmatinskom gradu.


Ljeto je počelo, vrijeme je za ozbiljno planiranje slobodnog vremena, vikenda i godišnjeg odmora. Trogir je još prošle godine pokazao kako se može zabaviti i u najizazovnijim vremenima, a ove godine je to i usavršio.

Iako mali, pruža ogromne mogućnosti. Jedna od najljepših riva na Jadranu, gradski muzej, prvoklasni restorani, pazar i ribarnica (da, da, ovdje su must see), male galerije, skrivena dvorišta, pitoreskne ulice, odlični barovi, a festivali tek.., o njima se može pisati i pisati. A upravo je zabava ono što će Trogir učiniti jednom od najpoželjnijih destinacija za odmor u Hrvatskoj ovoga ljeta. Uživanje na plažama po danu, a noć neka bude rezervirana za brojna događanja u sklopu 51. Trogirskog kulturnog ljeta. Od koncerata, predstava, izložbi i predstavljanja knjiga pa do festivala koji su sada već nadaleko poznati. Za svakoga po nešto.

Kino Mediteran će u nekoliko navrata Kulu Kamerlengo pretvoriti u kino pod zvjezdanim nebom, a nastupi Vlatka Stefanovskog, Crvene Jabuke, Massima i drugih istaknutih hrvatskih izvođača će nas rasplesati do dugo u noć (zapravo, koliko bude dozvoljeno). Međutim, ono čemu se svake godine najviše veselimo su festivali. Nekoliko izvrsnih festivala zapravo.

Opera Selecta, festival klasične glazbe, po običaju će, na sreću svih ljubitelja klasike, okupiti neke od najpoznatijih i najboljih izvođača klasične glazbe iz čitavoga svijeta i donijeti ono najbolje u ovaj grad-otok. Ove godine nam, festival Opera Selecta, uz 4 fantastična koncerta nudi i ekskluzivnu modnu reviju naše cijenjene modne dizajnerice Matije Vuice.


Kula Kamerlengo će po dobrom starom običaju krajem srpnja biti i domaćin jednom od najboljih domaćih, ali i europskih techno festivala kojeg oni koji se nazivaju tehnoljupcima jednostavno ne smiju propustiti – Moondance festival.


Ono što ovo ljeto u Trogiru naročito vrijedi posjetiti je Kula Kula festival, zapravo bi ljeto ovdje bilo teško zamisliti bez ovog događaja. Svake godine si organizator postavi visoki standard, koji sljedeće već nadmaši. Tako da će nakon prošlogodišnjeg, unatoč epidemiološkim mjerama, izvrsnom festivalu, prema objavljenom programu, ove godine ponovno napraviti spektakl. Stoga, rezervirajte si datume za uživanje u izvrsnim nastupima Vesne Pisarović, TBF-a, Urbana & 4 i drugih domaćih izvođača na trodnevnom Kula Kula festivalu. Mjesto događanja: naravno svima najdraža kulisa za sve vrste nastupa, Kula Kamerlengo.


Naši talentirani Trogirski Glazbenici će svojim nastupima u staroj gradskoj jezgri zadovoljiti sve prave ljubitelje klasične glazbe i opernih arija.


Pred kraj ljeta, kao šlag na torti, u pitoresknom parku Malarija, održava se Bokun festivala – festival nijemog filma i drugih osjetila, a ovogodišnja tema je Frida Kahlo i njezini suradnici. Međutim, iako su središnje večeri festivala dvije noći, čitav rujan će biti obilježen nijemim filmom. Mjesec Fride Kahlo u Trogiru početi će 1. rujna spuštanjem privremene umjetničke instalacije na brodskom jedru s jednog od gradskih pročelja. Virtualne izložbe, koncert meksičke glazbe, izložba fotografija, i mnoštvo drugih događanja održavati će se kroz mjesec rujan na različitim lokacijama u gradu. Park Malarija će ovo ljeto zaista disati kulturom, što je i slogan Bokun festivala: Kultura narodu.


Ljeto u Trogiru zaista nikada nije zvučalo primamljivije!

K.N.#visittrogir #whytrogir #kulakula #bokunfestivala #operaselecta #trogirskiglazbenici #markedbymasters #croatiafulloflife
20 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page