top of page
Search
  • Visit Trogir

TROGIR OUTDOOR FESTIVAL

Updated: May 16, 2021

Ljubitelj ste aktivnog odmora? Odlično! Onda obavezno rezervirajte datume pred kraj svibnja kako bi posjetili Trogir i možete sudjelovati u Trogir Outdoor Festivalu. Osim što Trogir ima svoju kulturnu i povijesnu baštinu, Trogir, UNESCO-v biser, ima i predivnu prirodu na otoku Čiovo sa prelijepim plažama i uvalama. Kao takav, idealan je za svakakve sportske aktivnosti u prirodi.Čiovo je okružen otočićima trogirskog arhipelaga, a uz to krije niz crkvica koje su kroz povijest bile utočište pustinjaka. Osim toga otok obiluje predivnim vidikovcima kao što je Gradina odakle se proteže pogled na Kaštelanski zaljev, Pantan, Divulje, s istočne strane je Punta Slatina, Glava Čiova koje pružaju jedinstven pogled na Marjan i Split. Sa zapadne strane je vidikovac Punta Okruga, Stražica odakle se vide Drvenik, Ploča, Vinišće, Marinska uvala, Fumija i Kraljevac. Tu se nalazi Žedno selo u unutrašnjosti otoka koje je sačuvalo izvorni izgled te se još mogu vidjeti kuće tradicionalnog izgleda, potleušice s gustirnama, minijaturnim vrtovima ograđenim suhozidima, a odakle se vide otoci i Šaldunski zaljev.


Kao takav Čiovo je idealno mjesto za provođenje sportskih aktivnosti na otvorenom, a prekrasna i jedinstvena vizura povijesnog Trogira se savršeno nadovezuje na otok. Upravo na ovoj lokaciji možete uživati u aktivnom odmoru.

Trail i trekking klub STRKA organizira Masters of the trail. Ova utrka ima tri kategorije: 20km utrka FIRE, 10km utrka EARTH i 5km utrka WATER što znači da je prilagođena i profesionalcima i amaterima, zapravo svima. Lokacija utrke je fantastična, trčite kroz prirodu i imate priliku stati na vidikovce i pogledati ljepotu oko sebe. Početak i kraj utrke su na Trogirskoj rivi, blizu kule Kamerlengo.


Trogir Outdoor Festival rezervira i jedan dan za triatlon koji je u organizaciji Triathlon Kluba Split. Možete sudjelovati u kategorijama Sprint, Sprint štafeta i Super-sprint triatlonima i akvatlon utrkama. Plivački dio se odvija u starom gradu, na rivi ispred kule Kamerlengo, trčanje je oko starog grada i biciklistički dio je kombinacija starog grada i otoka Čiova. Svakako imate priliku osjetiti i vidjeti svu ljepotu ovog područja: od prirode, okolnih otoka, uvala i mora, pa do grada Trogira koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Naravno, različite nagrade očekuju pobjednike, međutim zbog COVID-19 restrikcija druženje i organizirani ručak su za 2021.g. otkazane, ali lunch paket očekuje svakog sudionika kao i okrepe po stazama.

Sve informacije o festivalu te prijavama za utrke možete pronaći na web stranici www.trogiroutdoorfestival.hr ili direktno kontaktirati na info@trogiroutdoorfestival.hr.

Vidimo se u Trogiru!

56 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page