Search
  • Visit Trogir

TROGIR - RAJ ZA NAUTIČARE I ONE KOJI BI TO ŽELJELI BITI

/ Osim toga što je Trogir savršeno strateški smješten za istraživanje središnje Dalmacije, ima još jednu veliku prednost za sve ljubitelje nautike: mnoštvo vezova i charter tvrtki koje vam mogu ispuniti skoro pa svaku želju.

Trogir je destinacija koju odlikuje niz prirodnih i kulturno-povijesnih atrakcija. Jedna od posebnosti po kojoj je ovaj mediteranski grad uistinu jedinstven je njegov smještaj na otočiću te razvedeni otočni arhipelag koji mu pripada. Trogir je i dobro prometno povezana turistička destinacija, a kvalitetne prometnice, koje turistima omogućavaju brzu i sigurnu dostupnost odabranim odredištima, posebno su važne za turističke nautičare. Od iznimne je važnosti i blizina Zračne luke Split koja je od grada udaljena tek nekoliko kilometara. Kada tome pridodamo brojne kulturno – povijesne spomenike, bogatu gastronomsku ponudu, prirodne ljepote i veliki broj otočića koji pripadaju trogirskom arhipelagu, Trogir uistinu postaje raj za nautičare.

Trogirski arhipelag je prepun otoka, otočića i mirnih uvala pa privlači brojne nautičare i slučajne putnike koji mu se uvijek iznova rado vraćaju. Otok Čiovo je s Trogirom povezan mostom i nudi pregršt mogućnosti za odmor, rekreaciju i zabavu te skriva brojne povijesne spomenike. Mediteranska vegetacija, blaga klima i predivne plaže u skrovitim zaljevima čine svaki posjet ovom otoku nezaboravnim. Na otoku se nalazi i nekoliko vidikovaca do kojih se možete prošetati ili doći biciklom te uživati u veličanstvenom pogledu. ACI marina Trogir također je na Čiovu, a otvorena je cijele godine. U sklopu marine su kafići, restorani, fitness centar i charter agencije, a blizina trogirske gradske jezgre čini je idealnim mjestom s kojeg ćete započeti svoje putovanje po čudesnom trogirskom arhipelagu.

Posebno se ističu i otoci Drvenik Veliki i Drvenik Mali koji su turistima privlačni zbog netaknute prirode i divnih uvala i plaža. Ukoliko vam je potreban bijeg od užurbane svakodnevnice izlet na ove otoke pružit će vam upravo ono što vam je najpotrebnije. Usidrite se u nekoj od uvala i uživajte u opojnim mirisima prirode i pogledu na kristalno plavo more.

Želite iznajmiti gliser na dan i otići na jednodnevni izlet na Brač ili obližnju Šoltu? Nema problema! A ako biste ipak s društvom ili obitelji u višednevni obilazak dalmatinskih otoka uvijek možete birati između jahte, guleta ili jedrilice. Obilazak Modre špilje, Stinive, Paklenjaka i Hvara također je moguće obaviti iz Trogira u jednom danu. Ako ste za neku opušteniju varijantu, uvijek se možete odlučiti za izlete masovnijeg i sporijeg tipa većim izletničkim brodom, u cijenu kojega vam je uključena i slasna riba sa žara za ručak i obilazak najatraktivnijih mjesta trogirskog arhipelaga i otoka Šolte.

S druge strane, ako stižete sa svojim brodom u Trogir, grad vam nudi sve potrebno za čistu bezbrižnost. Bilo da svoje plovilo vežete u nekoj od marina ili za najljepšu rivu u Hrvatskoj, sve potrebno za opskrbu vam je na nekoliko minuta udaljenosti, bilo da je riječ o hrani i piću ili ukoliko vam nenadano zatreba manji popravak.
21 views0 comments