top of page

pomiriŠi

OKUSI

dOŽIVI

Da bi doživjeli Trogir svakako ga morate okusiti.

Riba na gradele, brudet ili lešo usoljena, rakovi i školjke, trogirska pašticada, janjetina, teletina, domaći pršuti, svježe povrće iz domaćeg uzgoja, dalmatinski začini, tradicionalna trogirska slastica rafiol i još mnogo toga je nešto što ne želite propustiti ukoliko želite uživati u autohtonom doživljaju.

Osim dalmatinske tradicionalne kuhinje koja je dostupna i kroz vrhunske restorane, ali i  konobe, nude se i sve ostale kuhinje.

Na primjer, kako vam zvuči:  sporo kuhana janjeća koljenica u umaku od crnog vina, dimljeni file sabljarke, divljač aromatizirana bademima, rižoto od morskog ježa i rakova, torta od malina  s bijelom čokoladom ,možda  ste za janjeći ili „vege“ burger, sushi ili dobru pizzu.... Slasno zar ne?

Ali to je samo dio trogirske ponude.

Namirnice na vaš „pijat“ dolaze s obližnje ribarnice koja svakodnevno nudi svježu ribu, lokalnih mesnica,  tržnice koja je živopisna i obavezno ih  preporučujemo posjetiti.

Čitavu gastro priču zaokružuje i ponuda hrvatskih vina koja su svjetski poznata od crljenka, plavca, dingača do pošipa, debita, malvazije...

Na vama je da se odlučite da li ste za vrhunski restoran, konobu,  ili možda street food?

U svakom slučaju Trogir MORATE okusiti.

bottom of page