top of page
20190612_Trogir1229.jpg

tragovima majstora

 

About: Headliner
About: About

dobro doŠli u trogir, grad majstora

Zahvaljujući svojem geografskom položaju Trogir je od pamtivijeka bio savršeno mjesto za život. S prirodno zaštićenom lukom, brojnim izvorima pitke vode, plodnim tlom u zaleđu grada te s kamenom iz lokalnih kamenoloma, Trogir je neprekinuto nastanjen već više od 3600 godina. Ovaj nadahnjujući mediteranski grad još je od vremena starih Grka privlačio brojne majstore koji su ovdje živjeli i stvarali. Razni umjetnici, pisci, obrtnici i putnici ovdje su pronašli inspiraciju i ostavili brojne tragove svojeg djelovanja.

Trogir je grad majstora, grad koji nas polako, ali uvjerljivo, uvlači u začarani labirint ljepote, u uske kamene uličice sazdane od žutog glatkog kamena toplih boja poslijepodnevna sunca.

Ovaj je grad majstora svoju majstorsku priču započeo Majstorom Radovanom, Muscardellom, Firentincem i Alešijem. Ti majstori označili su prekretnicu u povijesti Trogira, smjestivši ga u sam svjetski umjetnički vrh. Romanika Radovanova portala govori o humanističkoj istini o otkupljenju, o tome da dobro i ljubav uvijek nadjačaju zlo.

Trogir se tijekom dugih stoljeća razvio u bogatu riznicu povijesnih i kulturnih spomenika te ga je UNESCO 1997. godine uvrstio na listu zaštićenih spomenika kulture.

About: Contact
About: Section Title

trogir se urezuje u srce i um i teŠko odlazi u zaborav

bottom of page